Grondwerk..

De absolute basis voor ALLES. Of je nu een paard hebt dat alles nog moet leren of een paard met "probleemgedrag", alles begint bij het.

Door middel van grondwerk creëer je vertrouwen tussen jou en je paard, zelfvertrouwen voor het paard en voor jezelf, wederzijds respect en het is ook nog heel leuk om te doen!

We werken met verschillende oefeningen en nemen ook altijd schriktraining en trailerladen mee in het grondwerken.

We geven lessen in het grondwerken waarin je zelf met je paard aan de slag gaat onder begeleiding, we leren je de kleinste signalen van je paard te lezen en hierop in te spelen en maken je bewust van wat je zelf uitstraalt. Heel vaak stralen wij mensen tegenstrijdige signalen uit naar onze paarden, hierdoor ontstaat verwarring waar het paard vaak niet mee om kan gaan, hierdoor ontstaat er iets wat wij mensen bestempelen als "probleemgedrag".

De oplossing is vaak echter heel simpel en dat is echt een kwestie van bewustwording! Paarden zijn ontzettend gevoelig voor elk klein signaaltje, een stapje in de verkeerde richting kan al voldoende zijn om een paard dusdanig in de war te brengen dat het paard hierop reageert door bijvoorbeeld niet meer te willen lopen of zelfs steigeren, bokken of aanvallen.

Na elke sessie krijgt je passende huiswerkoefeningen om zelf met uw paard aan de slag te kunnen.